ေရာသမေမႊထားတဲ့ မိုးကုတ္ၿမီးရွည္

December 18, 2010 at 10:46 pm Leave a comment

လြယ္လြယ္ကူကူလည္းလုပ္စားလို႕ရ၊ ဆီလည္းသိပ္မပါေတာ့ က်န္းမာေရးနဲ႕ ညီညြတ္တဲ့ၿမီးရွည္လုပ္နည္း
ကို စိတ္၀င္စားရင္လုပ္စားလို႕ ရေအာင္ မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။ မီးဖိုထဲမွာ အခ်ိန္ၾကာၾကာျပင္ဆင္ လုပ္ကိုင္ေနရတာ မၾကိဳက္တဲ့သူေတြအတြက္ အလြယ္လုပ္စားလို႕ရတဲ့ ၿမီးရွည္ေပါ့။

မိုးကုတ္ၿမီးရွည္လို႕ ေခါင္းစဥ္တပ္ထားေပမယ့္ စားဖူးသမွ်ၿမီးရွည္ေတြထဲက ၾကိဳက္တာေလးေတြကို ယူၿပီးေရာသမေမႊ လုပ္ထားလို႕ မိုးကုတ္ၿမီးရွည္စစ္စစ္ေတာ့မဟုတ္ဘူး။

ၿမီးရွည္ဖတ္အတြက္ကေတာ့ ဒီမွာအလြယ္တကူ၀ယ္လို႕ ရတဲ့ laksa noodle ဖတ္ကိုပဲသံုးပါတယ္။ တစ္ထုတ္ တက်ပ္ခြဲ ၀ယ္ထားလိုက္ရင္ လူႏွစ္ေယာက္ ႏွစ္ခါေလာက္စားေလာက္တယ္။

ၾကက္သား(၀က္သားစားရင္၀က္သား) ကို ပဲငံျပာရည္နဲ႕ ႏူးေနေအာင္ျပဳတ္ထားလိုက္တယ္။ အရည္ေလးလဲက်န္ပေစေပါ့။

ေနာက္ ေကာ္ရည္မပ်စ္မက်ဲ အေနေတာ္ေဖ်ာ္ထားပါတယ္။

နံနံပင္နဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေရာၾကိတ္ၿပီး ရွလကာရည္စိမ္ထားလိုက္တယ္။

ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးပီး ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ဆီခ်က္ခ်က္ထားတယ္။ မခ်က္ခ်င္ရင္ အလြယ္တကူရွိတဲ့ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ မွာ ဆီပူပူဆမ္းေပးလိုက္ရင္လည္း ၾကက္သြန္န္ီေၾကာ္ဆီခ်က္ပဲေပါ့။ အလုပ္ရႈပ္သက္သာတယ္။ရန္ကုန္ကမွာလို႕ ရမယ္ဆို ေရႊတံဆိပ္ (Gold) ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီေၾကာ္ ကိုမွာစားၾကည့္ပါ။ အရမ္းစားလို႕ေကာင္းပါတယ္။က်မေတာ့အဲဒါပဲသံုးတယ္။ဒီက ရယ္ဒီမိတ္ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေတြနဲ႕ တျခားစီပဲ။ကိုယ့္ဟာကို ေၾကာ္ေနရင္ တူးတဲ့အခါတူး ေပ်ာ့တဲ့အခါေပ်ာ့နဲ႕အဆင္မေျပဘူး။ အဲဒီအထုပ္ကေတာ့ အရမ္းအဆင္ေျပတယ္။

မစားခင္ျပင္ထားရမွာက ဒီေလာက္ပါပဲ။ ဒီေတာ့ ၾကက္သားျပဳတ္တဲ့အခ်ိန္မပါရင္ အျခားအမယ္ေတြျပင္ဆင္လိုက္ရတာ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ပဲၾကာမယ္။

စားေတာ့မွသာ ၿမီးရွည္ဖတ္ေလးကို ပိုေကာင္းသြားေအာင္ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထဲစိမ္ျပဳတ္၊ ၾကက္သား၊ ပဲငံျပာရည္၊ၾကာညိဳ႕ နဲနဲ၊ ဆီခ်က္။ေကာ္ရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴအခ်ဥ္ေရေလးဆမ္းၿပီး …စားဖို႕ အသင့္ေပါ့။ တကယ္လို႕ ဆီကို လံုး၀မထည့္ခ်င္ရင္ ဆီခ်က္မထည့္လည္းပဲ ၿမီးရွည္အရသာကမေျပာင္းလွပါဘူး။ အေရးၾကီးတာက ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ပါဖို႕ပဲ။ဒါကေတာ့ ဆီမ်ားမ်ားထည့္ရတဲ့ အျခားၿမီး၇ွည္ခ်က္နည္းေတြနဲ႕ မတူတဲ့အခ်က္ပါပဲ။ ဆီေၾကာက္သူမ်ားအတြက္သင့္ေတာ္တယ္ေပါ့ေလ။

ခ်ဥ္ငံစပ္ၿမီးရွည္နဲ႕ ၀က္ေျခေထာက္စြပ္ျပဳတ္ေလး


ပဲပင္ေပါက္(ပဲပင္ေပါက္ကို ေရေႏြးေျဖာ)၊ပဲငါးပိအစပ္၊ဆီတို႕ဟူးကို ေရေဖ်ာထားတာ ေတြကိုၾကိဳက္တတ္လို႕ထည့္ စားလိုက္ရင္ေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ၿမီးရွည္ေလးက ပဲပင္ေပါက္ရဲ႕ စိမ္းဆတ္ဆတ္အရသာေလးနဲ႕ စားလို႕ေကာင္း တယ္။အဲဒါက ေရာသမေမႊထားတဲ့ ၿမီးရွည္ပါ။ မိုးကုတ္ၿမီးရွည္မွာ ကေတာ့ ပဲငါးပိ၊ ပဲပင္ေပါက္ ေတြမထည့္ပဲ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ရဲ႕ အရသာမ်ားမ်ားနဲ႕ ခ်ိဳေနေအာင္ျပင္စားၾကတာမ်ားတယ္။ ဆန္ၾကာဇံေျခာက္ၾကြပ္ၾကြပ္ေၾကာ္ ထားတာ လဲထည့္ေသး တယ္။ ဒီၿမီးရွည္မွာ အဓိက ထည့္ရမွာက ၾကက္သြန္နီေၾကာ္လို႕ ေျပာရမွာပဲ။ ၾကက္သြန္နီ ေၾကာ္မပါ ရင္လံုး၀စားမေကာင္း ပါဘူး။

မိုးကုတ္မွာေတာ့ ၿမီးရွည္ဆိုင္ေတြမွာ ၀က္သားခ်ဥ္၊၀က္ေခါက္ေၾကာ္ေတြနဲ႕ တြဲၿပီးစားၾကတယ္။ အိမ္မွာလုပ္ စားရင္ေတာ့ ၀က္ေျခေထာက္စြပ္ျပဳတ္၊တို႕ဟူးေၾကာ္ ေတြနဲ႕ တြဲစားလည္းစားေကာင္းပါတယ္ …ရွလြတ္😛

Entry filed under: အစားအေသာက္. Tags: .

လမ္းသူရဲမုန္႕ …မင္းလမ္းမုန္႕ တီ..နဲ႕ Chinese Food ပ်ိဳ႕ လက္ရံုး

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Favorite piece of quotes

Voici mon secret. Il est très simple: On ne voit bien qu'avec le cœur. L'essentiel est invisible pour les yeux.

Here is my secret. It is very simple: It is only with the heart that one can see truly; what is essential is invisible to the eyes.

Le Petit Prince (1943) by Antoine de Saint Exupéry

လတ္တေလာေရးထားတာေလးေတြ

ပထမဆံုးျမင္ဖူးတဲ့ ဂ်ာနယ္ေက်ာ္မမေလးပံု

ရႈမ၀မဂၢဇင္း

  • 34,436 hits

%d bloggers like this: